Account
Logo
Zoeken
5.8 °C

Vrouw medeplichtig aan mishandeling

wo 19 maart 2008, 21.16 uur

LEEUWARDEN - Op 26 februari werd de vriend van een 35-jarige inwoonster van Kollumerzwaag veroordeeld tot een celstraf van twaalf maanden waarvan de helft voorwaardelijk. De man was in de vroege uren van 15 oktober vorig jaar een woning in Kootstertille binnengedrongen. De bewoner werd mishandeld. De Kollumerzwaagse was erbij geweest. De vrouw moest woensdag voor de politierechter verschijnen.

De vriend van de verdachte had eerder die avond in een café in Kollumerzwaag ruzie gehad met de Tilster. Over en weer zou er daarna ge-sms't zijn, waarop de vriend het uit wilde praten. Vroeg in de ochtend arriveerde het stel bij de woning in Kootstertille. De bewoners wilden de Kollumerzwaagse en haar vriend niet binnenlaten. De vriend smeet daarop een bloempot door de ruit van de voordeur, stapte naar binnen en mishandelde de bewoner.

Volgens de verdachte was het enige dat zij had gedaan de vrouw van de bewoner en haar baby in veiligheid brengen. Daarna zou zij haar vriend hebben meegenomen naar buiten. 'Ik vond het verschrikkelijk, ik vind het nog verschrikkelijk', zei de Kollumerzwaagse. Zij gaf toe dat zij twee mobiele telefoons had afgepakt van het slachtoffer, maar dat was om te voorkomen dat haar vriend opnieuw sms'jes zou krijgen.

De tegenpartij had een andere lezing. Volgens de vrouw had de verdachte haar tegengehouden toen zij haar man wilde helpen. De Kollumerzwaagse zou samen met haar vriend de woning zijn binnengedrongen. De rechter hield vast aan het verhaal van de slachtoffers. De Kollumerzwaagse werd wegens medeplichtigheid aan de mishandeling veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden. De vriend heeft inmiddels hoger beroep aangetekend in zijn zaak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.2%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.5%
Geen mening  
29.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!