Account
Logo
Zoeken
Zoeken
25.1 °C

Brand door '2 malloten in drankcoma'

di 18 maart 2008 20.09 uur

LEEUWARDEN - Met een stevig stuk in de kraag -ze hadden twee flessen beerenburg achter de kiezen- besloten een Drachtster (33) en zijn één jaar oudere maat en plaatsgenoot om de nacht door te brengen op een motorkruiser die in het Opeinderkanaal aan de Kanaelsloane lag. Na een paar uurtjes wou de Drachtster naar huis, naar zijn dochter. Hij slaagde er niet in om zijn kameraad wakker te krijgen.

Dinsdag moest de Drachtster zich bij de Leeuwarder rechtbank verantwoorden voor brandstichting. De man was die nacht -het was op 3 juni 2005 gebeurd- op het idee gekomen om zijn kameraad wakker te maken door een kussentje in de brand te steken. Dat liep volledig uit de hand. In no time stond de boot in lichterlaaie. Destijds had de Drachtster bij de politie verteld dat hij tegen 'een muur van vlammen' had aangekeken.

Dinsdag probeerde hij dat wat af te zwakken, door te zeggen dat het 'een klein brandje' was. Dat ging er bij de officier niet in. Die omschreef de mannen als 'twee malloten' die 'met hun zatte hoofd in een drankcoma' op de boot waren gaan liggen slapen. Het had veel erger kunnen aflopen, volgens de officier, als er nog meer boten in de buurt hadden gelegen, dan alleen die ene BM'er die beschadigd raakte.

De officier eiste een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden. De zaak was aan het rollen gekomen doordat de moeder van de ex-vriendin van de Drachtster naar de politie was gestapt. De vrouw had een jaar na de brand van haar dochter gehoord dat de verdachte de aanstichter was geweest. Zij kon dat niet langer voor zich houden. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....