Account
Logo
Zoeken
8.3 °C

Subsidie voor evenement vissersramp

vr 14 maart 2008, 12.13 uur

PEAZENS - De provincie Fryslan wil een bedrag van €25.000 beschikbaar te stellen voor het project ‘Oer de Seedyk’ bij Paesens-Moddergat. Achter de zeedijk bij Paesens-Moddergat wordt op 12, 13 en 14 juni 2008 in het Fries een theatraal evenement opgevoerd, als eerbetoon aan de slachtoffers van de vissersramp 125 jaar geleden.

Het evenement over de ramp is een initiatief van de speciaal in het leven geroepen Stichting Oer de Seedyk. Het Friese requiem is geschreven door de Friese kunstenaar Gerrit Breteler uit Nes (Dongeradeel). Met het project wordt een blijk van waardering over het verleden gegeven aan de plaatselijke bewoners, maar het laat ook zien dat er een mooie toekomst is voor de hedendaagse visserij. De totale kosten van het project bedragen € 158.500.

In 2008 is het 125 jaar geleden dat zich in Paesens-Moddergat een grote scheepsramp voor- deed, waarbij in één nacht 83 vissers verdronken. Er bleven ongeveer 60 weduwvrouwen met kinderen jonger dan 10 jaar in grote armoede achter. Het drama heeft generaties lang een stempel op het tweelingdorp gedrukt.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
21.7%
Nee  
52.2%
Maakt me niet uit  
26.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Ochtendrit na kroegavond wordt hele dure grap

Ochtendrit na kroegavond wordt hele dure grap

regionaal nieuws

Stroomstoring treft regio Eanjum

Stroomstoring treft regio Eanjum



regionaal nieuws

'Kleine windmolens ook voor particulieren toestaan'

'Kleine windmolens ook voor particulieren toestaan'