Account
Logo
Zoeken
Zoeken
9.1 °C

Onderzoek zaak Vaatstra duurt langer

vr 08 februari 2008 11.43 uur

LEEUWARDEN - Het nieuwste onderzoek naar de moord op Marianne Vaatstra uit Zwaagwesteinde duurt langer dan gedacht. Sinds oktober 2007 zijn tien rechercheurs bezig om de moordzaak nogmaals te bekijken. Het team onderzoekt welke nieuwe technieken, die eerder niet voorhanden waren, eventueel nog aangewend kunnen worden. De politie maakte bijv. met een 3d-film een 'digitaal decor' van de plaats waar het meisje op 1 mei 1999 levenloos is gevonden.

Het team verwacht nu in juni aanbevelingen te doen aan de korpsleiding en de hoofdofficier. Deze aanbevelingen stonden in eerste instantie voor deze maand gepland. Naar aanleiding van de onderzoeksresultaten beslist de korpsleiding en de hoofdofficier of op basis daarvan nog andere mogelijkheden zijn voor een opsporingsonderzoek.

In april van dit jaar is het negen jaar geleden dat Marianne Vaatstra verkracht en vermoord aangetroffen in een weiland bij Veenklooster. Een dader is nooit gevonden. Sindsdien houdt het coldcaseteam zich met de moord bezig als er nieuwe informatie binnenkomt.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....