Logo
Zoeken
Zoeken
5.1 °C

Drie flessen wodka voor een halve kip

za 26 januari 2008 15.30 uur

LEEUWARDEN - Zijn maat had in de nacht van 21 maart 2006 met een bloempot de ruit van de slijterij Mitra in de Leeuwerikstraat in Zwaagwesteinde vernield. "Ik schrok me dood", zei de 43-jarige Veenwoudster vrijdag tegen de politierechter. "Ik zei nog tegen die man: doe het niet!" De verdachte was snel van de schrik bekomen. Hij had drank gehad, maar blijkbaar nog niet genoeg.

Toen hij de flessen wodka zag staan kon hij zich niet beheersen. "Ik dacht ik moet die flessen pakken". De man ging ervandoor met drie flessen sterke drank. Kennelijk was de honger nog iets groter dan de dorst, later ruilde de Veenwoudster de flessen wodka voor een halve kip. Via via werd bekend dat de man bij de diefstal betrokken was geweest. Een medewerkster van de Mitra belde hem op.

"Ze zei dat ik die flessen moest betalen". Dat was niet gebeurd, maar er werd wel aangifte gedaan. De rechter veroordeelde de verdachte tot een werkstraf van 40 uur. Veel problemen had hij daar niet mee: "Dan heb ik overdag wat te doen. Ik zie het als vrijwilligerswerk, ik zie het niet als een straf."

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....