Account
Logo
Zoeken
4.9 °C

PvdA op werkbezoek in De Koaster

di 22 januari 2008, 12.22 uur

KOOTSTERTILLE - Gisteren brachten enkele fractieleden van de Partij van de Arbeid Achtkarspelen een werkbezoek aan de seniorenhuisvesting De Koaster in Kootstertille. Doel van het bezoek was om met de bewonerscommissie van gedachten te wisselen over de huisvesting van senioren in Kootstertille en over huisvesting van ouderen in de andere dorpen van de gemeente.

De bewoners hielden een pleidooi voor het oprichten van soortgelijke seniorenhuisvesting in alle dorpen. Wonen in een seniorenhuisvesting zoals in Kootstertille heeft als voordeel dat er meer sociale samenhang is. De bewoners voelen zich er veilig en de kans om te vereenzamen is er klein. Voor mensen die op hun privacy gesteld zijn is er alle begrip. De bewonerscommissie verzorgt activiteiten voor alle bewoners, maar niemand is verplicht eraan deel te nemen.

De fractieleden van de Partij van de Arbeid vroegen of seniorenhuisvesting ook gewenst is in de kleine dorpen van de gemeente. Immers daar is geen winkel, geen pinautomaat, geen busverbinding. De bewoners van De Koaster zijn van mening dat dat absoluut het geval is. Juist doordat je elkaar goed kent is het mogelijk voor veel zaken gezamenlijk oplossingen te vinden.

Aan het eind kregen de bezoekers een rondleiding. Opvallend is de openheid van het gebouw, veel ruimte en veel licht. En de ligging in het centrum van het dorp is ook zeer gunstig. De PvdA-ers gaven aan alle informatie te zullen verwerken in hun visie op de leefbaarheid van de dorpen in de gemeente Achtkarspelen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381


regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand


Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.5%
Nee  
55.3%
Maakt me niet uit  
18.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!