Account
Logo
Zoeken
4.1 °C

Inbreker: 'Ik ben geen verrader'

za 19 januari 2008, 0.35 uur

LEEUWARDEN - Zelf had de 37-jarige Engwierumer er niet omheen gedraaid: de man had bij de politie bekend dat hij samen met iemand anders in de nacht van 11 augustus 2007 inbraken had gepleegd in Dokkum, Ee en Damwoude. Hij weigerde de naam van de mededader te noemen. "Ik ben geen verrader", zei de Engwierumer vrijdag op de zitting van de politierechter. Zijn specialiteit is het 'kraken" van cilindersloten met een baco. De naam van het gereedschap schijnt zelfs zijn bijnaam te zijn.

Hij had de baco-methode die nacht gebruikt bij een Chinees restaurant in Dokkum, bij een snackbar in Ee, bij twee winkels in het winkelcentrum in Damwoude en bij een restaurant in Dokkum. De buit bedroeg ondermeer geld, frisdrank en snoepgoed. Uit het Dokkumer restaurant werden onder andere twee flatscreen-tv's en en flessen sterke drank weggenomen. De mededader werd eind november vrijgesproken.

De Engwierumer had de inbraken bekend omdat hij hulp wil. Hij heeft een behoorlijk strafblad, gebruikte drank en drugs, maar nu wil hij schoon schip maken. Hij heeft zichzelf al aangemeld bij een kliniek in Assen. De rechter plaatste hem onder reclasseringstoezicht en veroordeelde hem tot een celstraf van tien maanden, waarvan de helft voorwaardelijk. Aan het Chinees restaurant moet hij een schadevergoeding van 750 euro betalen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.6%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'