6 °C
Lia Bakker

Rapiditas verliest van WIK '34

zo 16 december 2007, 16.30 uur

DAMWALD - Wik '34 moest het zaterdag in de laatste wedstrijd van het jaar opnemen tegen Rapiditas uit Leeuwarden. De ploeg uit Damwoude had voorafgaand aan de wedstrijd slechts één punt. Dit punt was vorige week verdient in de spannende derby tegen Nij Quick Libben. Deze wedstrijd had het zelfvertrouwen van de wikspelers goed gedaan en er werd voortvarend gestart. De aanvallen waren prima en er volgden veel kansen aan wikzijde. Deze kansen werden alleen moeilijk benut.

Gelukkig voor Wik had het verdedigingsvak geen moeite om Rapiditas het scoren te beletten. Het eerste doelpunt voor WIK werd gemaakt uit een doorloopbal van Sytse de Boer, het tweede doelpunt volgde een kwartier later en kwam uit een afstandschot van Lia Bakker. Nu was het de beurt voor het andere vak om de score op te vijzelen. Dit werd dan ook direct gedaan. Sjouke Sijtsma scoorde in de eerste aanval uit een doorloopbal en in de tweede aanval was het Taeke Visser die van afstand doel trof.

De vakken waren weer gewisseld en het scoren bleef moeizaam aan wikzijde. Dit gaf Rapiditas de kans om wat terug te doen, de voorsprong werd verkleint tot 2-4. Sjouke Sijtsma scoorde opnieuw snel van afstand maar Rapiditas wist ook te scoren dus het gaatje bleef gelijk. In de tweede helft wist de Wik aanval tweemaal achterelkaar te scoren Johan Boskma en Sytse de Boer scoorden van afstand en er was weer een verschil van vier doelpunten. Deze voorsprong werd nog een tijdje volgehouden en het verschil was zelfs twee keer vijf doelpunten. Dit duurde tot de stand van 6-10 en nog ongeveer 15 minuten op de klok.

Er werd gescoord door Sjouke Sijtsma, Joke Feenstra en Aukje Boskma. Rapiditas trachtte nog wat aan de stand te doen door feller te gaan spelen en een wissel in te brengen. Dit bleek te helpen want de voorsprong werd zienderogen kleiner. Wik was opgehouden met scoren na de stand van 5-10, Rapiditas scoorde nog wel door en het werd daardoor nog even spannend in de laatste minuten. Wik was duidelijk de betere ploeg en het was dan ook zeer jammer geweest dat er punten werden verspeeld.

Gelukkig floot de goed leidende scheidsrechter net op tijd voor het einde van de wedstrijd zodat de winst toch voor WIK was. De eindstand was 9-10 in het voordeel van WIK.