Account
Logo
Zoeken
Zoeken
9.4 °C

Verdachte had vuurwerk onder 't bed

vr 07 december 2007 17.58 uur

LEEUWARDEN - Twee Drachtsters werden vrijdag door de politierechter veroordeeld tot werkstraffen omdat ze eind vorig jaar verboden vuurwerk hadden. De twee, 28 en 22 jaar oud, hadden tientallen vlinderbommen en bijna 300 nitraatklappers in huis. De 22-jarige, die op dat moment bij de andere verdachte inwoonde, bewaarde het vuurwerk onder zijn bed. Op de vraag van de rechter of hij rookte, antwoordde de verdachte: 'Niet in bed'. Pas later besefte hij dat hij bijna letterlijk op een bom had geslapen.

De andere verdachte bewaarde het spul in een kast. Hij werd op 23 december getrappeerd met drie nitraatklappers op zak. Bij elkaar opgeteld had het duo 78 vlinderbommen en 290 nitraatklappers in huis. Het ging hen vooral om de harde knallen, zo bleek. 'Het is leuker dan normaal vuurwerk', zei de jongste. 'Dit is geen flauw spul', reageerde de rechter. 'Had u daar zelf geen naar idee bij?' Dat dergelijk vuurwerk een enorme verwoestende kracht heeft, daar hadden de verdachten niet echt bij nagedacht.

Toch was het voor beiden 'een goede afleer' geweest dat ze tegen de lamp waren gelopen. 'Ik koop het nooit weer', zei de 22-jarige. De Drachtsters kregen allebei een werkstraf van 80 uur. Om te voorkomen dat ze dit jaar weer in de verleiding komen, legde de rechter aan beide mannen een voorwaardelijke celstraf op van een week. 's Middags behandelde de rechter nog een hele rits vuurwerkzaken. Omdat het om minderjarigen ging gebeurde dat achter gesloten deuren.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....