Logo
Zoeken
Zoeken
8.5 °C

Manager Rommy daagt zoons voor rechter

di 04 december 2007 13.10 uur

LEEUWARDEN - Een artikel in de Leeuwarder Courant - op 13 oktober 2007 -waarin de zoons van volkszanger Rommy zich negatief over hem zouden hebben uitgelaten, schoot manager Gooitzen de Haan in het verkeerde keelgat. In het stuk zou - volgens De Haan - de indruk gewekt worden dat hij van het succes van Rommy geprofiteerd heeft en dat hij de zanger financieel geplukt zou hebben.

Vooral de kop van het artikel "Rommy volgens zoons door managers gebruikt" viel niet goed bij De Haan. De manager uit Harkema wil dat er een rectificatie komt, in de vorm van een advertentie. In die advertentie - geplaatst door de gebroeders Henstra - moet komen te staan, dat de beschuldigingen die in het artikel in de Leeuwarder Courant gedaan worden, onjuist zijn en elke grondslag missen. De Haan spande een kortgeding aan tegen de broers Henstra, dat dinsdag bij de rechtbank diende.

Tjeerd en Trienes Henstra zijn zich van geen kwaad bewust. Volgens hen hebben zij de Haan nergens van beschuldigd. Ze worden een paar keer geciteerd in het artikel. In die citaten suggereren ze niet dat De Haan Rommy misbruikt zou hebben. De broers zeggen onder andere dat het niet De Haan is geweest die Rommy groot heeft gemaakt, maar dat het eerder andersom is geweest. Verder zegt Tjeerd in het artikel dat hij er een aardig zakcentje aan over zou hebben gehouden als hij net zoveel cd's verkocht zou hebben als zijn vader.

De advocaat van de broers stelde dat De Haan bij de Leeuwarder Courant moest zijn als hij een rectificatie wilde. Volgens de advocaat is het de schrijver van het artikel die de indruk heeft gewekt dat Rommy door zijn manager is misbruikt. De raadsvrouw sprak van "een misleidende publicatie". De zoons hebben geen behoefte om in het openbaar excuses te maken. Een poging van de rechter om de partijen alsnog op één lijn te krijgen mislukte. De Haan bleef vasthouden aan zijn eis.

De uitspraak volgt op 19 december 2007.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....