Logo
Zoeken
Zoeken
5.8 °C

Officier: de Kaden al jaren onrustig

vr 30 november 2007 18.03 uur

LEEUWARDEN - De officier van justitie stelde vrijdag op de zitting van de Leeuwarder politierechter dat er in de loop der jaren weinig is veranderd op de Drachtster Kaden. In 1983 begon de officier als advocaat in Drachten. Toen al kreeg de beginnende advocaat te horen dat er al jaren bijna ieder weekend een vechtpartij was op de Kaden. Sindsdien is het er niet veel beter op geworden, constateerde de officier. 'Het is nu nog steeds aan de gang'.

Een 22-jarige Drachtster moest zich vrijdag bij de rechter verantwoorden voor zijn aandeel in een massale knokpartij op de Noordkade, in de nacht van 20 mei. De vechtpartij ging tussen een groep Oudegasters en een groepje Drachtsters. Er was onenigheid ontstaan bij een taxibus, waarna er een paar rake klappen vielen. Een meisje zou zelfs met een bierfles op het hoofd zijn geslagen.

De Drachtster zag dat een vriend in het nauw werd gedreven. Hij was de jongen te hulp geschoten. Hij had een paar mensen aan de kant geduwd die zijn vriend belaagden. Toen hij ook klappen en trappen kreeg, had hij wat om zich heen 'gezwaaid', zei hij. Hij kon niet vertellen of hij iemand had geraakt. 'Ik heb mezelf verdedigd', zei de verdachte. Twee getuigen hadden gezien dat de man wel degelijk iemand had geslagen.

Anderzijds was zijn aandeel lang niet zo groot geweest als anderen die die nacht op de Noordkade bezig waren geweest, vond de rechter. De verdachte was lang niet de grootste vechtersbaas geweest. Veel van de deelnemers aan de vechtpartij waren er met een transactie vanaf gekomen. Anderen moeten nog terechtstaan. De Drachtster kreeg een boete van 350 euro en een voorwaardelijke werkstraf van 30 uur.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....