Logo
Zoeken
Zoeken
-2.2 °C

Foto: Binne

Surhuizum: 'It rommelt no al twa jier'

di 27 november 2007 17.25 uur

BUITENPOST - 'It rommelt no al twa jier' zo sprak wethouder Willem van der Wal van de gemeente Achtkarspelen voor Omrop Fryslân. Hij reageert op een brief van het bestuur van het dorpshuis in Surhuizum. Het bestuur heeft een financieel conflict met de gemeente en heeft haar faillissement aangekondigd als er geen oplossing (of eventueel nieuw bestuur) komt.

Wethouder Van der Wal vindt dat het dorpshuis met gemeenschapsgeld is gebouwd en dat het bestuur hiervoor verantwoordelijk is. "Dit bestjoer wist doe't se mei dit aventoer begûnen wat har posysje wie." De gemeente wil inzicht in de bouwkosten en als deze cijfers niet worden gegeven dan moeten er bepaalde bedragen teruggestort worden, zo vindt de wethouder. "Ik fyn it in teken fan ûnfermogen as hja nei twa jier al moatte konstatearre dat it doarpshûs net eksploitabel is."

Raadsvergadering
De FNP in Achtkarspelen vraagt zich af wat er allemaal aan de hand is en wil in de eerstvolgende raadsvergadering op 13 december de zaak bespreken. De partij wil precies weten waar de verantwoordelijkheden liggen en waar zaken mis zijn gegaan.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....