Logo
Zoeken
Zoeken
6.2 °C

Bestuur dorpshuis Surhuizum stapt op

zo 25 november 2007 14.15 uur

SURHUIZUM - Het bestuur van dorpshuis in Surhuizum stapt op. In een brief aan het college van B&W schrijft het bestuur dat het unaniem besloten heeft om per 15 december 2007 te stoppen met de exploitatie van multifunctioneel centrum De Delfeart. "Als er op die datum geen voltallig nieuw bestuur is, zal de Stichting per die datum zeer waarschijnlijk haar eigen faillissement aanvragen", zo wordt geschreven in de brief.

De gemeente Achtkarspelen en het bestuur kunnen niet op één lijn komen als het gaat om de financiële afrekening van de subsidies van de bouw van het centrum. Het gaat om tienduizenden euro's die de gemeente weigert te betalen terwijl het dorpshuis verwacht deze te ontvangen. Ook op andere vlakken bestaat er al tijden onenigheid. Het bestuur van het dorpshuis heeft nu geen vertrouwen meer in de 'sussende woorden' van de gemeente en ziet zich geen andere uitweg meer.

Gemeente, architect onder een hoedje
"We kunnen ons niet aan de indruk onttrekken dat de gemeente en de architect onder één hoedje spelen. In contacten met de gemeente wordt ons steeds weer duidelijk gemaakt dat wij de architect moeten betalen" zo schrijft het bestuur in de brandbrief. "Als wij van de fout in de begroting (opgesteld door architect, red.) op de hoogte waren geweest hadden we nooit opdracht voor de bouw gegeven."

Surhuizemsterveen
Omdat het bestuur van het dorpshuis vindt dat de gemeente moet betalen wat is toegezegd, heeft het besloten om de rekeningen aan de gemeente in te houden. "Ondanks dat stuurt de gemeente gewoon een incassobureau op ons af. Een incassobureau dat het dorp Surhuizemsterveen als dorp introduceert." zo staat in de brief te lezen.

De gehele brief is te lezen via deze link.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....