Account
Logo
Zoeken
7.1 °C

Rechter gelooft verdachte en vriendin

vr 19 oktober 2007, 17.45 uur

LEEUWARDEN - De politierechter besloot vrijdag om een ex-inwoner van Blije (37) vrij te spreken van vernieling en een poging tot zware mishandeling. De man zou op 15 december vorig jaar op de Krimpenwei in Blije een paar jongens met een schep te lijf zijn gegaan. Daarbij zou hij de auto van de buren flink hebben beschadigd. Mede dankzij een op de zitting afgelegde getuigenis van zijn vriendin, besloot de rechter om de verdachte vrij te spreken.

De verdachte en zijn vriendin zijn inmiddels naar Dokkum verhuisd, mede vanwege de pesterijen van de jeugd in Blije. Volgens de vriendin werd er van alles gedaan om hun het leven zuur te maken: mayonaise op de auto en troep tegen de ruiten. Op 15 december zag de verdachte een paar jongens op de motorkap van zijn auto zitten, met naast hun een voetpomp. De jongens hadden de banden van een aantal auto's op de Krimpenwei leeg laten lopen. Een van de ouders had ze de pomp gegeven om de banden weer op te pompen.

Volgens de verdachte wilde hij de jongens aanspreken. Toen ze hem zagen, zouden de jongens eerst met de pomp een barst in de voorruit van zijn auto hebben geslagen waarna ze het op een lopen zetten. De voetpomp gooiden ze weg, bovenop de auto van de buren. Twee jongens hadden verklaard dat de verdachte hen met een schep probeerde te slaan. De man zou mis hebben geslagen, waardoor hij de motorkap van de auto van de buren raakte. Dat verhaal ging er bij de rechter niet in.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

'Kleine windmolens ook voor particulieren toestaan'

'Kleine windmolens ook voor particulieren toestaan'

regionaal nieuws

Asociale rijder (30) opgepakt in Twijzel

Asociale rijder (30) opgepakt in Twijzel






regionaal nieuws

Auto neemt spontaan een duik in vijver

Auto neemt spontaan een duik in vijver