Account
Logo
Zoeken
7.6 °C

Zware mishandeling om carbidschieten

wo 17 oktober 2007, 16.32 uur

LEEUWARDEN - Zichtbaar aangeslagen zat een 33-jarige inwoner van Houtigehage woensdag bij de politierechter. De man was op 28 december vorig jaar behoorlijk uit zijn slof geschoten, nadat hij dagenlang het knallen van carbidbussen had moeten aanhoren op het veldje voor zijn woning. 'De kinderen konden niet slapen, ze schrokken van de knallen', aldus de verdachte. Toen de bal die de carbidknallers telkens wegschoten bij hem in de garage terechtkwam, liep het uit de hand.

De Houtigehaagster gaf de bal niet terug, hij wou met de jongens praten. Vier jongens kwamen op hem af, hij stuurde ze in eerste instantie van zijn erf. Hij kreeg van alles naar zijn hoofd geslingerd, zei hij. Wat er precies werd geroepen was volgens hem niet voor herhaling vatbaar. Volgens de verdachte had hij een 15-jarige jongen tot drie keer toe gewaarschuwd. Toen de jongen gewoon doorging, gaf de man hem een kopstoot en meteen daarop een vuistslag in het gezicht.

Het werd een mishandeling met grote gevolgen. Drie tanden van de jongen raakten blijvend beschadigd. Volgens de tandarts zal het zeker tien jaar duren voordat alle herstelwerkzaamheden achter de rug zijn. De verdachte had al 1000 euro naar het slachtoffer overgemaakt. De jongen vorderde woensdag nog eens 1200 euro smartengeld. 'Het had nooit mogen gebeuren, ik heb er enorm spijt van', zei de man. Hij heeft geprobeerd zijn excuses aan te bieden, maar die werden niet aanvaard.

De verdachte had een blanco strafblad. Zijn advocaat omschreef hem als 'een brave huisvader die over de schreef gaat'. De Houtigehaagster had zijn lesje wel geleerd: 'Dit vreet wel aan je. De volgende keer loop ik weg'. De rechter veroordeelde hem wegens zware mishandeling tot een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden. De schadeclaim werd toegewezen. De rechter was van mening dat de verdachte de wijste had moeten zijn. 'U had beter moeten weten'.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Onwel geraakte automobilist ramt hekwerk

Onwel geraakte automobilist ramt hekwerk