Logo
Zoeken
Zoeken
7.6 °C

Officier: 'U hebt een vrouw nodig'

wo 03 oktober 2007 16.35 uur

LEEUWARDEN - 'Maak er maar 200 uur van', zei een 46-jarige Damwoudster tegen de politierechter, die de man even eerder een werkstraf van 120 uur had gegeven. Dat vond de verdachte kennelijk wat te weinig. Hij gaf toe dat hij fout was geweest en hij vond ook dat hij straf verdiende. Hij had vooral spijt van de diefstal van tientallen kilo's vlees en flessen wijn, in de nacht van 18 maart, uit een slagerij in zijn woonplaats.

'Ik had honger', zei de verdachte, die toegaf dat hij een drankprobleem heeft. De officier van justitie veronderstelde dat de man die nacht ook dronken was. Dat was juist niet zo. 'Ik was nuchter', zei de verdachte. 'De volgende dag was ik in de olie, toen kreeg ik zo'n spijt'. De man meldde zichzelf bij de politie. Hij had een paar keer heen en weer moeten fietsen om de pakjes soep, de droge worsten, de toastjes, de flessen wijn en de drie kilo bevroren runderrookvlees thuis te krijgen.

Op 19 juli had hij mot gekregen met een ambtenaar van de gemeente Dantumadeel. De ambtenaar is de consulent van de verdachte, die een bijstandsuitkering heeft. 'Wij mogen elkaar niet', bekende de man. 'Hij heeft me al zo vaak voor de gek gehouden'. De verdachte was op het gemeentehuis om een bewijs van onvermogen aan te vragen. Toen de ambtenaar zei dat zoiets niet meer op het gemeentehuis werd afgegeven, werd de Damwoudster kwaad. Hij bedreigde de ambtenaar.

Toen die zei dat hij aangifte zou doen, ging de verdachte helemaal over de rooie. Hij sloeg hard op een tafelblad en smeet een pennenbakje kapot. Zeggen dat hij er spijt van had, dat wilde hij niet. 'Dan ben ik een slijmbal, dat doe ik niet'. De man heeft een strafblad, maar het is ook een paar jaar rustig geweest. 'Toen was ik getrouwd', zei hij. Het ging de officier van justitie te ver om te eisen dat de verdachte maar een vrouw moest zoeken, maar daar lag volgens hem wel de oplossing. 'Uw remedie is toch een vrouw. U hebt gewoon regelmaat nodig'.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....