Logo
Zoeken
Zoeken
8.1 °C

Officier: ongeval was inschattingsfout

di 02 oktober 2007 20.56 uur

LEEUWARDEN - Bij een ongeval op de Lytse Wei in Drogeham, op 10 maart 2006, raakte een tienjarig meisje uit Kootstertille gewond. Een 20-jarige automobiliste uit Drogeham had het fietsende meisje aan het begin van de middag aangereden. De vrouw was geschrokken van een tegenligger die in een bocht probeerde het slachtoffer en een vriendinnetje in te halen. Toen de bestuurster van de tweede auto de andere wagen zag, remde ze af om weer achter de twee fietsers te gaan rijden.

De 20-jarige chauffeuse had toen al gereageerd: ze remde krachtig en gooide het stuur om, waardoor ze het tienjarige meisje aanreed. De vrouw die de fietsers wilde inhalen, een 47-jarige inwoonster van Harkema, stond dinsdag terecht bij de rechtbank in Leeuwarden. Ze zei dat ze eigenlijk niet meer had verwacht dat ze een dagvaarding zou krijgen, zo laat na het ongeval. 'Ik voel me net een zware misdadiger', zei de vrouw. Onder andere het reclasseringsrapport had erg lang op zich laten wachten.

Ze gaf toe dat ze een inschattingsfout heeft gemaakt toen ze in de bocht de twee fietsers inhaalde. De andere auto reed volgens haar hard en doemde plotseling voor haar op. Ze heeft na het ongeval meteen contact gezocht met het slachtoffer, dat onder meer haar dijbeen had gebroken. De officier van justitie ging er ook van uit dat de vrouw een verkeersfout heeft gemaakt. Hij eiste een boete van 300 euro en een voorwaardelijke rijontzegging van drie maanden. Uitspraak over twee weken.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....