Logo
Zoeken
Zoeken
-0.9 °C

Foto: Libbe Bouma

Mannen opgepakt voor brandstichting

zo 30 september 2007 12.47 uur

DRACHTEN - De politie heeft zondagochtend op de Wielewalen in Drachten een 37-jarige Drachtster en een 31-jarige man uit Houtigehage aangehouden op verdenking van brandstichting in een berging van een flat. Rond 8.20 uur kreeg de politie een melding van een brand in een portiek. Bij aankomst zagen de agenten veel rookontwikkeling.

Een groot aantal bewoners stond buiten en uit een rondvraag bleek dat er nog één bewoner in de flat aanwezig was. Het lukte de agenten vanwege hevige rookontwikkeling niet om deze persoon uit de woning te halen. De brandweer werd gewaarschuwd en zij begonnen gelijk met het blussen van de brand in de berging.

Met behulp van perslucht werd de bewoner uit zijn woning gehaald. Hij raakte niet gewond. Tijdens de bluswerkzaamheden bleek dat de 37-jarige man uit Drachten één van de bewoners van de flat was. In een gesprek met een agent bekende de Drachtster dat hij samen met de 31-jarige man uit Houtigehage betrokken was geweest bij de brand. Hierop werden de twee aangehouden. Ze werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....

vandaag, 20.55 uur | 1 reactie

Kerstfair centrum Dokkum

donderdag 8 december

Inbraak overdag in woning in Grou