Logo
Zoeken
Zoeken
5.3 °C

10 maanden cel voor brandstichting

do 27 september 2007 17.47 uur

LEEUWARDEN - Hoewel hij het zelf twee weken geleden tijdens de behandeling van de rechtszaak bij hoog en bij laag ontkende, acht de rechtbank in Leeuwarden bewezen dat een 37-jarige inwoner van Kollumerzwaag in de nacht van 9 juni de zonwering van een woning aan de Foarwei in brand heeft gestoken. De Kollumerzwaagster werd donderdag veroordeeld tot een celstraf van 15 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk.

De rechtbank vond het bewijs in de verklaring van de bewoners, die hadden gezegd dat de man schreeuwend om het huis liep. Degene bij wie de Kollumerzwaagster in de auto had gezeten, had bij de politie verklaard dat hij de verdachte had afgezet op een laantje aan de Foarwei, in de buurt van een woning, en dat hij even later iemand hoorde schreeuwen.

En op het telefoontje van de bewoners naar de alarmcentrale 112 was het geschreeuw duidelijk te horen. Ondanks het feit dat de veroordeelde een baan en een gezin heeft, was een celstraf volgens de rechtbank 'onontkoombaar'. De man moet bij wijze van voorschot een schadevergoeding van 750 euro aan de slachtoffers betalen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....