Account
Logo
Zoeken
6.3 °C

Tilster mishandelde zwager; werkstraf

di 25 september 2007, 17.37 uur

LEEUWARDEN - 'Ik doe het zo weer', zei de 38-jarige verdachte uit Kootstertille dinsdag tegen de politierechter. De man moest terechtstaan omdat hij op 18 november vorig jaar zijn zwager had mishandeld. De verdachte vond dat hij daar alle reden toe had. 'Hij heeft mijn zuster te pakken gehad, hij heeft haar bont en blauw geslagen en met een mes bedreigd. Ik kan het niet verkroppen dat iemand een vrouw zo mishandelt waar de kinderen bij zijn'.

Voor eigen rechter spelen mag niet, dat wist de Tilster ook wel. 'Maar het heeft wel geholpen. Ik heb na die tijd niks meer van hem gehoord'. Dat het volledig uit de klauw had kunnen lopen, zoals de rechter suggereerde, viel volgens de verdachte wel wat mee. 'Ik weet precies wanneer ik moet ophouden. Ik heb drie stoten gegeven, toen was het klaar'.

De zwager had een snee boven zijn oog opgelopen en een dikke bult op de slaap. De man moest 's nachts om het uur gewekt worden. Volgens de verdachte was hij niet verantwoordelijk voor de verwondingen. De zwager zou dronken zijn geweest, hij zou over een putdeksel zijn gestruikeld. De rechter veroordeelde de man tot een werkstraf van 60 uur en, om te voorkomen dat hij weer voor eigen rechter gaat spelen, een voorwaardelijke celstraf van twee weken.

'Ik vind het een beetje absurd', protesteerde de verdachte. Volgens hem was zijn zwager er met een geldboete erg makkelijk van af gekomen . De rechter waarschuwde dat het alleen maar van kwaad tot erger kon gaan: 'De volgende keer staat er eentje met een mes, of slaat u iemand invalide of dood'.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.2%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.5%
Geen mening  
29.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!