Logo
Zoeken
Zoeken
6.5 °C

Hennepteler kocht planten 'groot' in

di 25 september 2007 16.44 uur

LEEUWARDEN - De politie was op 13 februari om een heel andere reden bij hem in de woning, maar toen aan het licht kwam dat een 43-jarige man uit Twijzelerheide op zolder hennepplantjes aan telen was, kon dat mooi worden meegenomen. De politie telde 310 plantjes. Er was illegaal stroom afgetapt, de Nuon had berekend dat de man ongeveer vier maanden weedplantjes had geteeld.

Dat klopte niet, zei de Twijzelerheidster dinsdag tegen de politierechter. De man beweerde dat hij de plantjes had gekocht toen ze al behoorlijk aan de maat waren. Hij zou pas twee weken bezig zijn geweest. Volgens de politie waren de planten tussen de veertig en zestig centimeter hoog, toen men de woning doorzocht. De rechter wist genoeg: 'Ik heb op de zitting nog nooit een hennepkweker meegemaakt die de plantjes groot inkoopt'.

'Het lijkt wel dat ze heel snel zijn gegroeid in die twee weken', merkte de officier van justitie op. De verdachte weigerde na zijn aanhouding iets te verklaren of te ondertekenen. Op de vraag waarom dat was, kon de man dinsdag nog steeds geen zinnig antwoord geven. Hij kreeg een werkstraf van 100 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee weken. Hij heeft de Nuon 1100 euro moeten betalen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....