Account
Logo
Zoeken
6.8 °C

Tegeltje-actie voor dorpshuis Driesum

di 25 september 2007, 15.23 uur

DRIEZUM - Met een tegeltje-actie kunnen inwoners van Driesum en Wouterswoude de renovatie van dorpshuis De Nije Warf steunen. Voor 15 euro kan een tegeltje gekocht worden. Het tegeltje wordt voorzien van een naam of persoonlijke tekst en zal onderdeel worden van een kunstwerk in de vernieuwde hal van het dorpshuis.

Het 37 jaar oude dorpshuis wordt op het moment flink onder handen genomen. Veel voorzieningen voldeden niet meer aan de huidige (wettelijke) eisen. De Nije Warf zal voor 500.000 euro worden opgeknapt en vergroot. Van de gemeente Dantumadeel heeft het bestuur een bijdrage van 250.000 euro ontvangen. De andere helft van het benodigde geld moet komen uit andere subsidiepotten en van de inwoners zelf.

De twee dorpen moeten zelf een bedrag van zo'n 70.000 euro bijelkaar verzamelen en met de tegeltje-actie hoopt het bestuur veel geld op te halen. Op deze manier kunnen de inwoners laten zien dat ze het dorpshuis een warm hart toedragen en betrokken zijn bij de grote renovatie, zo denkt het bestuur.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
70%
Heel misschien wordt het nog wat....  
0%
Ik hoop dat het doorgaat!  
30%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie





regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'