Account
Logo
Zoeken
6.5 °C

22-jarige krijg 500 uren werkstraf

ma 24 september 2007, 23.35 uur

FEANWALDEN - Een 22-jarige ex-inwoner van Veenwouden hoeft zich de komende tijd beslist niet te vervelen. De man kreeg maandag van de politierechter in Leeuwarden bij elkaar voor maar liefst 500 uur aan werkstraffen opgelegd. Twee weken geleden moest de verdachte zich voor drie verschillende feiten verantwoorden. Hij liep nog in twee proeftijden, er hingen hem nog zes maanden cel boven het hoofd. De man heeft het aan de reclassering van het Leger des Heils te danken dat hij niet voor langere tijd de gevangenis indraait.

Tijdens een besloten feestje in de jeugdsoos in Veenwouden, op 12 november vorig jaar, bedreigde de verdachte, toen nog woonachtig in Veenwouden, iemand met een mes. Een maand later bedreigde hij zijn buurman met een schroevendraaier. De verdachte was een uitlaat aan het schoon branden. Hij zei dat hij zich bedreigd voelde door de buurman en een tweede persoon, die vonden dat hij veel te gevaarlijk bezig was.

Op 4 februari vernielde de verdachte een ruit van zijn woning aan de Stinsweg. Hij was kwaad omdat hij bij bar-dancing Quatrebras eruit was gezet. Hij had gedronken en geblowd. Sindsdien zette het Leger des Heils een intensief begeleidingstraject op poten. De verdachte is verhuisd, hij heeft werk en hij is in behandeling gegaan bij de psychiatrie. Hoewel hij vond dat een gevangenisstraf op zijn plaats was, wilde de rechter de ingeslagen weg niet blokkeren.

Voor de nieuwe feiten kreeg de verdachte werkstraffen van 120 en 80 uur. De voorwaardelijke celstraffen van vier en twee maanden werden omgezet in taakstraffen van 100 en 200 uur. Wel heeft de verdachte de komende twee jaar opnieuw twee maanden voorwaardelijke celstraf boven zijn hoofd hangen. De officier van justitie had in totaal tien maanden cel geëist.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.4%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27.2%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.6%
Geen mening  
28.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!