Logo
Zoeken
Zoeken
5.2 °C

Verdachte vocht met winkelpersoneel

ma 24 september 2007 17.51 uur

LEEUWARDEN - De 21-jarige Zwaagwesteinder die maandag tegenover de politierechter zat, zei dat hij op 4 januari zonder erbij na te denken bij Super de Boer naar binnen was gelopen. Hij dacht er even niet aan dat hij een lokaalverbod had. Daar werd hij door een medewerker op aangesproken. Hij moest mee naar het kantoor, waar hij op de politie moest wachten. Daar had de Zwaagwesteinder geen trek in. Vervolgens liep het volkomen uit de hand.

'Ik wou daar weg en zij wilden mij daar houden', zei de verdachte. Hij ging er vanuit dat men wel wist wie hij was, als de politie hem moest hebben, dan konden ze hem thuis ophalen. De mensen van Super de Boer dachten daar anders over. De Zwaagwesteinder probeerde te ontkomen via een ander kantoor. Van een man die probeerde hem tegen te houden, vernielde hij de bril. Een andere winkelmedewerker kreeg een kopstoot.

'Ik zat een beetje in een moeilijke tijd', zei de verdachte. Ruim een maand later raakte hij verzeild in een vechtpartij, waarbij hij een t-shirt had vernield. De Zwaagwesteinder heeft een strafblad en hij staat onder de hoede van de reclassering. De rechter veroordeelde hem tot een werkstraf van 60 uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand. Verder werden twee schadevergoedingen, 55 euro voor het t-shirt en 245 euro voor een nieuwe bril, toegewezen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....