16.2 °C

Foto: Pier van der Heide | De vrijwilligers werden tijdens de opening extra in het zonnetje gezet

Vrijwilligers vernieuwen dorpshuis

zo 23 september 2007 12.14 uur

NIJ BEETS - Vijf maanden lang en vijf of zes dagen per week heeft een groep van 60 vrijwilligers het dorpshuis van Nij Beets flink opgeknapt. Dat was ook wel nodig, de vloer van de grote zaal was vergeven van houtworm. Het podium en de keuken waren te klein. Het bargedeelte oogde steriel en ongezellig. Afgelopen zaterdag werd het dorpshuis 'It Trefpunt' feestelijk geopend.

Toen café De Hoek in het dorp gesloten werd, kwam er plotseling veel meer vraag naar het gebruik van Het Trefpunt. Om die reden werd snel met de verbouwing van het dorpshuis begonnen, die zo'n 20.000 euro gekost heeft. Door het vele vrijwilligerswerk heeft men de kosten laag weten te houden. De verbouwing vond plaats zonder financiële ondersteuning van de gemeente Opsterland. Maar het bestuur gaat nog wel met de gemeente om tafel.

Sinds de sluiting van Café De Hoek is het druk in het Beetster dorpshuis. Met dank aan de vrijwilligers hebben de verenigingen nu weer een goed onderdak. Unaniem vertellen de vrijwilligers dat ze in mooie tijd achter de rug hebben. “Wy wennen hjir sawat. It wie net allinne hurd wurkjen, mar foaral ek gesellich. Wy hawwe in soad lake.”

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws