7.2 °C

KC de Pein tegen WSS

ma 17 september 2007, 7.16 uur

OPEINDE - Op de zonnige zondagmiddag was het alleen de onvoorspelbare wind die perfect korfbalweer in de weg stond. Tegenstander van vandaag was goede bekende WSS out Oude Pekela. Vorig seizoen troffen beide ploegen elkaar ook tweemaal waarbij steeds het thuisvoordeel de doorslag gaf. WSS was vandaag zoals gewoonlijk de meerfysieke, maar vooral ook fanatieke ploeg.

De Pein begon na de uitreiking van nieuwe Wiegersma sportassen en met Corien van der Velde binnen de lijnen voor de afwezige Christel de Vries te slap aan de wedstrijd. De Peinders konden de draai niet vinden en liepen achter de feiten aan tot een 1-6 achterstand. Gaandeweg de helft kreeg De Pein steeds meer vat op de tegenstanders en begonnen de doelpunten ook te komen. Met name de afstanders van Douwe Quarré zorgden voor de nodige lucht en met 6-6 kon er gerust worden.

Na de rust kwam de gastploeg scherper uit de kleedkamers en de score werd steeds in het voordeel van WSS voortgezet. Omdat door onzorgvuldig spel en onduidelijke scheidsrechtersbeslissingen het doorzettingsvermogen in het gehele spel de doorslag moest brengen werden in de slotfase de duels nog grimmiger. Aan het einde van de tweede helft bleef WSS onzorgvuldig en De Pein wist eindelijk de goede structuur op het veld neer te zetten. Liekele Jeltema doorboorde de korf van afstand en met nog enkele minuten op de klok was het 11-11. De slotminuten werden in het aanvalsvak van De Pein gespeeld en hoewel er kansen waren op de volle winst mag men in Opeinde tevreden zijn met een punt.

In oktober ontmoeten beide ploegen elkaar weer en dan zullen dezelfde belangen weer op het spel staan voor deze gelijkwaardige tweedeklassers. Volgende week komt Friso uit Leeuwarden op bezoek in Opeinde.