Account
Logo
Zoeken
6.1 °C

Eis 4 jaar voor sadistische Drachtster

do 13 september 2007, 20.05 uur

LEEUWARDEN - De officier van justitie had donderdag weinig goeds te melden over een 30-jarige Drachtster. De man, die niet op de zitting van de Leeuwarder rechtbank verscheen, moest terechtstaan op verdenking van afpersing, zware mishandeling, vrijheidsberoving en het plegen van een 'ripdeal'. De officier noemde de Drachtster 'een heel gewelddadige figuur, op het griezelige, sadistische af. Hij heeft een reputatie om helemaal koud van te worden'. Voor de vier feiten eiste de officier maar liefst vier jaar cel.

De man pleegde drie van de vier feiten in relatief korte tijd. Tussen 14 mei en 13 juni vorig jaar ging de Drachtster even goed 'los'. Bij de skatebaan in Gorredijk sloeg hij zonder enige aanleiding iemand een tand uit de mond. Op 10 juni beroofde hij in Terwispel iemand van een voorraadje speed. Hij had de man eerst al een slagersmes tegen de keel gehouden en in de pols gesneden. Verder had hij het slachtoffer een paar keer tegen het hoofd geslagen en met de dood bedreigd.

Op 13 juni was het weer raak, toen hij in een woning in Gorredijk iemand van de vrijheid beroofde, mishandelde en vernederde. Volgens het slachtoffer verlangde de Drachtster van hem dat hij een gesprek van een week eerder woordelijk moest navertellen. De deuren van de woning werden afgesloten en de luxaflex werd dichtgedraaid. Vervolgens werd het slachtoffer in het gezicht geslagen, werden diens vingers omgebogen en werd er met een mes gedreigd. De Drachtster zou ook nog een Hitlersnor en de letters 'SS' op het voorhoofd van het slachtoffer hebben getekend.

Tot slot werd het slachtoffer gedwongen om speed te snuiven. Bij het vierde en laatste feit had de officier haar twijfels. De verdachte zou eind december in Drachten iemand hebben gedwongen zijn ouders te bellen om hen te vragen 2500 euro over te maken. Volgens de officier zat degene die belde zelf ook in geldnood en ging het om een gezamenlijk plannetje. Wel vond zij dat de Drachtster had meegeholpen de ouders van de andere man af te persen. De Drachtster is verslaafd aan softdrugs. De laatste maanden zou hij veel aan de speed zitten en ook heroïne zijn gaan gebruiken. Uitspraak: 27 september.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.2%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.5%
Geen mening  
29.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!