Logo
Zoeken
Zoeken
7.6 °C

Drachtstervaart: Graven op proef

do 30 augustus 2007 16.45 uur

DRACHTEN - Op 10 september zal de schop echt de grond in gaan voor de Drachtstervaart. Er zal op proef gegraven worden om te kijken wat de effecten zijn. Aannemer Van der Wiel Infra en Milieu graaft een proefsleuf ter hoogte van het parkeerterrein van Philips tussen de huisnummers 182 en 198 aan het Moleneind. Over een lengte van 75 meter wordt een gat van 4 bij 4 meter gegraven. Die ruimte en diepte is straks nodig om het nieuwe omloopriool (met een twee keer grotere capaciteit) een plek te geven. Het nieuwe riool komt dus niet meer onder de toekomstige vaart te liggen.

De aannemer doet de proef om een aantal redenen: op deze manier kan de invloed van het graafwerk op het grondwaterpeil bekeken worden. Voor het werken in een diepe sleuf moeten maatregelen genomen worden om de veiligheid van de werknemers te waarborgen. Ook dat aspect kan met deze proef in de praktijk getoetst worden. De vrijgekomen grond wordt tijdens de proef daadwerkelijk afgevoerd. Na afloop van de proef gaat de sleuf ook weer dicht.

Het is de bedoeling dat het werk aan de vaart eind dit jaar echt gaat beginnen. De samenwerkende partijen leggen de laatste hand aan het bestek en de uitvoeringsplanning. Over de bereikbaarheid van het Moleneind, aangrenzende woonwijken en noodzakelijke verkeersomleidingen wordt nog overleg gevoerd met belanghebbenden en groepen bewoners.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....