10.6 °C
Foto: Simon Bosma

Scholen Eastermar officieel geopend

ma 20 augustus 2007 13.40 uur

EASTERMAR - De basisscholen in het noorden zijn maandag weer begonnen na zes weken zomervakantie. Zo ook de beide scholen in Eastermar. Zij starten het nieuwe schooljaar in het gloednieuwe onderkomen "De Kjellingen". Met een lawaaioptocht door het dorp namen de leerlingen afscheid van hun oude school.

Aan burgemeester Polderman was vervolgens de eer om de openingshandeling te verrichten. Met de overhandiging van de sleutels aan de drie schooldirecteuren verklaarde hij de scholen voor geopend. Polderman wenste de kinderen veel succes in hun nieuwe schoolgebouw. "Een school is een plek waar je veel plezier moet kunnen hebben", zo maakte hij duidelijk.

Het woon/zorgproject De Kjellingen, biedt plaats aan de beide basisscholen CBS De Balsemyn en OBS De Bolster. Daarnaast is ook de peuterspeelzaal, de fysiotherapeut en het consultatiebureau in het gebouw gevestigd. Bovenop het complex zijn appartementen voor senioren gerealiseerd. Aan de appartementen wordt op dit moment nog druk gewerkt, naar verwachting zal het gehele gebouw gerealiseerd zijn in de loop van dit jaar. Een officiële opening van het gehele complex zal dan nog gaan plaatsvinden.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws