10.6 °C
© Jochem Wiersma

Opening brandweerkazerne Gytsjerk

vr 17 augustus 2007 20.04 uur

GYTSJERK - Vrijdagmiddag heeft burgemeester Polderman van Tytsjerksteradiel de nieuwe brandweerkazerne van het korps Gytsjerk officieel geopend. Met het verwijderen van het doek onthulde Polderman een prachtig geschilderd logo van de brandweer Gytsjerk.

In zijn toespraak vertelde burgemeester Polderman dat met de komst van de nieuwe kazerne het mogelijk is de aanrijtijden en de professionalisering van de hulpverlening te optimaliseren. Dit feit was ook van doorslaggevende waarde voor de gemeenteraad om deze voorziening mogelijk te maken. Het korps dat uit elf vrijwilligers bestaat, kan trots zijn op hun nieuwe onderkomen. Een hele verbetering met de oude "kazerne".

Ze beschikken nu over een goed onderkomen voor de beide brandweervoertuigen, een toilet en douchegelegenheid voor de dames en de heren en een kantine voorzien van een prachtige bar. De bar is gemaakt door oud brandweerleden. Na het officiële gedeelte was er gelegenheid om de kazerne van onder tot boven te bezichtigen.

Zaterdagmiddag tussen 14.00 en 16.30 uur is de kazerne aan de Rinia van Nautaweg 4d te Gytsjerk open voor de inwoners van Gytsjerk en omgeving.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws