13.4 °C

Bestuurder was 'dronken als een tor'

vr 06 juli 2007 17.50 uur

LEEUWARDEN - Een 61-jarige inwoner van Warfstermolen was er niet, vrijdag op de Leeuwarder rechtbank. Zo kon hij dus ook niet vernemen dat hij de komende twee jaar zijn rijbewijs kwijt is en dus geen enkel gemotoriseerd voertuig mag besturen. Bovendien moet hij ook nog eens een werkstraf uitvoeren van 42 uur. En dat allemaal omdat hij in januari in een dronken bui met zijn auto een schuurtje ramde aan de Gruytsweg in Warfstermolen. "Hij was zo dronken als een tor", constateerde de officier van justitie.

De verdachte was dermate beschonken dat hij naderhand eigenlijk niet meer wist wat er was gebeurd. Hij was bij mensen op bezoek geweest en wist nog dat hij een stuk of wat cola-cognacjes had gedronken voor hij in de auto was gestapt. Het volgende moment stond de auto in de schuur van de buren van degenen waar hij op bezoek was geweest. De politie schatte dat hij met een gangetje van ongeveer 70 km/u via de heg en tuin van de buren de schuur had geramd. De man had de woonkamer van de woning op een haar na gemist.

Hij was te dronken om de eerste blaastest te doen. Toen de test op het ademapparaat op het politiebureau in Buitenpost tot drie keer toe mislukte, vond de verdachte dat de politie het verder maar uit moest zoeken. Hij weigerde om nog een keer te blazen. De officier van justitie eiste een boete van 900 euro, een werkstraf van 36 uur en een rijontzegging van 24 maanden, waarvan de helft voorwaardelijk. De rechter vond de feiten zo ernstig dat zij de gevorderde ontzegging verdubbelde en de werkstraf met zes uur verhoogde. De boete verviel.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws