12.9 °C

Toeristenbelasting Dongeradeel in '08

vr 06 juli 2007 00.10 uur

DOKKUM - De gemeente Dongeradeel is tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdagavond akkoord gegaan met de invoering van toeristenbelasting in 2008. De partijen gingen echter niet akkoord met de vorm die het college van B&W voorstelden. Die hadden in hun voorstel onder andere een prijs van €0,55 per persoon per overnachting voorgesteld. De fracties konden zich in dat bedrag niet vinden. Ook een aanslaggrens, waarbij geen toeristenbelasting wordt opgelegd indien het aantal overnachtingen minder dan tien per jaar bedraagt werd door de raad verworpen.

De raad ging akkoord met het voorstel om in het jaar 2008 een land- en waterschapstoeristenbelasting in te voeren. “Dat is in tige wichtig middel”, aldus CDA- fractievoorzitter Jouke Douwe de Vries. Ook andere partijen kunnen zich in het middel vinden om het gat in de begroting op te vullen. VVD-raadslid Marinus Tabak: “We mogen best geld vragen van toeristen vragen die gebruik maken van de voorzieningen in de gemeente”.

Niet alle partijen in Dongeradeel zijn overigens voor de invoer van toeristenbelasting. PvdA en ABD zijn tegen het plan, maar geven wel aan een ‘pro-actieve’ houding in te nemen. Dat wil zeggen dat de partijen wel mee willen denken aan de invulling van de verordening toeristenbelasting. In november van dit jaar zal het college met een voorstel komen voor de toeristenbelasting. Vanaf 1 Januari 2008 wil de gemeente dan de belasting gaan heffen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws