19.4 °C

Voetballer Birdaard vrijgesproken

di 03 juli 2007 15.17 uur

LEEUWARDEN - De 20-jarige speler van Fc Birdaard die twee weken geleden terecht moest staan omdat hij een tegenstander onbesuisd en bewust onderuit gehaald zou hebben, werd dinsdag vrijgesproken. De politierechter oordeelde dat de voetballer zich wel schuldig heeft gemaakt aan het overtreden van de spelregels. Hij heeft echter niet een zodanige grove overtreding begaan dat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan zware mishandeling.

Verder heeft de rechter geen 'eenduidig beeld' kunnen krijgen van wat zich precies heeft afgespeeld. De spelers van Birdaard en de voetballers van Trynwâldster Boys hebben tegengestelde verklaringen afgelegd. De rechter ziet geen aanleiding om de verklaringen van de ene ploeg als betrouwbaarder te bestempelen dan de getuigenissen van de tegenstander.

Volgens de rechter blijkt uit niets dat de speler van Birdaard het slachtoffer opzettelijk heeft neergehaald, daarmee het risico nemend dat hij de ander zou kunnen verwonden. De rechter vindt dat de voetballer geen schuld heeft aan het letsel van de speler van Trynwâldster Boys.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws