Account
Logo
Zoeken
5.2 °C

'Dankbare' Dokkumer stal pinpas

vr 22 juni 2007, 20.10 uur

LEEUWARDEN - Een 41-jarige Dokkumer heeft een strafblad dat de dertig pagina's ruimschoots is gepasseerd en het einde lijkt nog niet in zicht. De man is drankverslaafd en maakte zich talloze malen schuldig aan dronken rijden. Een paar jaar geleden had een officier van justitie uitgerekend dat de man in totaal al meer dan 17 jaar aan rijontzeggingen heeft gekregen. Een rijbewijs heeft hij nooit gehad. De laatste keer dat hij terecht moest staan was op 16 april, voor een inbraak in de kantine van vv Blije. Vrijdag zat de Dokkumer voor de zoveelste keer tegenover een rechter, ditmaal voor andersoortige feiten.

Nadat hij een poos in de gevangenis had gezeten, werd de Dokkumer in november vorig jaar opgevangen door een familie uit Holwerd. De man verbleef daar volgens de officier 'gratis en voor niks'. Die gastvrijheid beloonde hij in januari met de diefstal van de pinpas van de dochter des huizes. In korte tijd pinde de Dokkumer ruim 1200 euro van de rekening van de vrouw. Ontkennen hielp niet, bij een pinautomaat van de Rabobank was de man keurig op de foto gekomen terwijl hij geld uit de muur haalde. Verder had hij zich schuldig gemaakt aan vernieling. Hij had een verdeelkap uit de auto van een kennis getrokken, omdat hij niet in diens auto mocht rijden.

Op 20 januari had hij twee ruiten ingegooid van een bovenwoning in Leeuwarden. Hij beweerde dat twee hoertjes in diezelfde woning 800 euro van hem hadden gepikt. Volgens de Dokkumer had hij diezelfde avond 1000 euro gepind -met de gestolen pas. Vanwege zijn overmatige drankgebruik is de man alles kwijtgeraakt; hij is uit zijn woning gezet en zijn vrouw heeft hem in de steek gelaten.

Hij zou eigenlijk een behandeling moeten volgen om van de drank af te komen, maar daar lijkt hij niet zo tuk op te zijn. Vrijdag dacht hij er duidelijk anders over: als hij vrij zou komen, zou hij zorgen dat hij opgenomen kon worden, beloofde hij. Daar moet hij dan zelf maar zijn best voor doen, vond de officier. De Dokkumer kreeg vijf maanden cel. Hij had nog vier maanden voorwaardelijk op de lat staan, die moet hij ook uitzitten. De rechter bepaalde dat hij de 1230 euro terug moet betalen aan de vrouw uit Holwerd.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
76.7%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.2%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'