Account
Logo
Zoeken
8.4 °C

Laatste kans voor Twijzelerheidster

wo 30 mei 2007, 20.14 uur

LEEUWARDEN - Ruim een maand geleden zat een 22-jarige man uit Twijzelerheide bij de politierechter op verdenking van onder andere mishandeling, bedreiging en huisvredebreuk. De man had het lokaalverbod van een café in Kollumerzwaag overtreden. Zo zou hij de uitsmijter hebben geslagen en hij zou gedreigd hebben met een hamer.

Op 22 april vorig jaar zou hij of een van zijn maten een fiets door de ruit van een snackbar in Zwaagwesteinde hebben gesmeten. Op 25 mei 2006 was hij betrokken bij een massale vechtpartij op de Zuidkade in Drachten, tijdens de Nacht van Drachten. Voor dat laatste feit zijn drie van zijn maten op 16 april al voor de rechter geweest.

De rechter besloot in maart de zaak tegen de 22-jarige aan te houden, tot woensdag, zodat de reclassering eens met de man kon praten. Uit dat gesprek kwam ondermeer naar voren dat de verdachte drank gebruikte als een uitlaatklep voor zijn persoonlijke problemen. Volgens de reclassering komt dat mede doordat de Twijzelerheidster moeite heeft zich te uiten. Hij werd de afgelopen jaren zeven keer veroordeeld voor het plegen van een geweldsdelict.

Hij wil echter een andere wending aan zijn leven geven. Hij heeft zichzelf aangemeld bij de GGZ en er zijn contacten met de verslavingszorg. Volgens zijn advocate is hij in rustiger vaarwater terecht gekomen, sinds hij werk heeft en een vriendin. Met stappen en drinken zou hij drastisch geminderd hebben. Sinds oktober vorig jaar is hij niet meer in aanraking gekomen met justitie en politie. Daar had de officier van justitie geen boodschap aan. "De feiten druipen van het geweld en de alcohol", stelde de officier.

Op grond van het strafrechtelijke verleden van de man eiste de officier een celstraf van zes maanden, plus omzetting van een voorwaardelijke straf in nog eens drie maanden cel. De rechter toonde zich wat toegeeflijker. Zij besloot de verdachte een allerlaatste kans te geven. Voor de nieuwe feiten kreeg de Twijzelerheidster een werkstraf van 240 uur. De voorwaardelijke straf liet de rechter voorlopig voor wat die was. Aan het slachtoffer dat in Drachten werd mishandeld moet de man een schadevergoeding van 750 euro betalen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland




regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt


kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof