24.4 °C
Foto: Geert Huisman

'Zieke knuffels' in Nij Smellinghe

vr 25 mei 2007 16.28 uur

DRACHTEN - Kinderen van groep 3 van de basisscholen in Drachten mochten vrijdagochtend hun 'zieke' knuffel meenemen naar het ziekenhuis Nij Smellinghe. De dokters (co-assistenten) haalden de kinderen op uit de wachtruimte en vervolgens werd de knuffel onderzocht en een diagnose gesteld door de artsen.

Het onderzoek was uitgebreid want de dokters gingen met de kinderen en hun knuffel naar een 'röntgenapparaat' om een foto te maken met een echte flits. De 'foto' die eruit kwam was een kleurplaat met dezelfde diagnose van de knuffel. Daarna werd de knuffel verbonden en deze kreeg meestal een spuitje tegen de pijn of het kind mocht zelf als 'dokter' het spuitje geven. Om de knuffel 'weer heel snel beter te maken' kreeg het kind een recept mee. De kinderen kregen allemaal 'beter-worden-zakje' mee met daarin wat lekkers, een pen, potlood, gum en een kleurplaat.

De dag werd met een specifiek doel georganiseerd door het ziekenhuis. Op deze manier kunnen kinderen vertrouwd raken met het ziekenhuis en leren de co-assistenten en stagiaires omgaan met 'zieke' kinderen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws