12.9 °C

'Mieger' zeggen tegen agent mag niet

do 24 mei 2007 10.37 uur

LEEUWARDEN - Een 38-jarige Drachtster vond dat hij tegen een politieman mocht zeggen dat hij hem een 'mieger' en een 'zeikerd' vond. Het hoorde allemaal bij de vrijheid van meningsuiting zei de Drachtster woensdag tegen de politierechter. De rechter keek er iets anders tegenaan: "Schelden valt niet onder de vrijheid van meningsuiting". De Drachtster kreeg een werkstraf van twintig uur.

De man zou ook nog tegen twee politieagenten gezegd hebben dat hij hen 'nepstadswachten' vond. Hij was kwaad omdat hij op 24 maart werd weggestuurd door de politie. Er waren een paar fietsen over een hek gegooid en de Drachtster bemoeide zich ermee. Hij ging niet weg, waarop de agenten hem te kennen gaven dat hij was aangehouden. De man liet dat niet zomaar gebeuren, hij verzette zich heftig.

Dat hij opstandig werd, had alles te maken met het vooruitzicht dat hij in een klein hokje zou worden opgesloten. Daar kan de Drachtster niet tegen. Het verzet was zinloos, de man werd toch opgepakt. Op het bureau maakte hij een agent nog uit voor 'eikel'. "Als de politie zegt weggaan, dan moet u maar één ding doen en dat is weggaan", adviseerde de officier van justitie. "U heeft het allemaal aan zichzelf te danken", zei de rechter.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws