13.1 °C

Drachtsters gepakt voor brandstichting

do 24 mei 2007 09.50 uur

DRACHTEN - De politie heeft twee verdachten van 16 en 19 jaar uit Drachten aangehouden voor een reeks brandstichtingen. Vanaf augustus 2006 tot en met april 2007 werd er in de wijken De Wiken en Noordoost zo'n 26 keer brand gesticht. In eerste instantie ging het voornamelijk om coniferen, vuilcontainers, dixi's en een opslaghok. Later werd er ook brand gesticht in twee woningen aan de Zwaluwstaart en Spitael en in een school aan de Torenstraat.

De politie startte een onderzoek, waarbij er ook in burger werd gepost om de brandstichters te achterhalen. Begin mei kwam er bij de politie een belangrijke tip binnen. Naar aanleiding hiervan werd de 19-jarige aangehouden. Tevens werd nog een 19-jarige Drachtster aangehouden. De twee bekenden na verhoor dat ze op 14 maart 2007 een opslaghok bij een school aan de Voorde in de wijk De Drait in brand hadden gestoken.

De 19-jarige verdachte bekende tevens dat hij sinds augustus 2006 tot en met april 2007, samen met de 16-jarige verdachte, verschillende branden in de wijk de Wiken en Noordoost had gesticht. Ook de 16-jarige Drachtster werd aangehouden. Het duo bleek na onderzoek verantwoordelijk te zijn voor zo’n 26 branden, waaronder twee keer een woningbrand, één keer een brand in een school, één keer een mobiel toilet, één keer een speelhuisje, zes vuilcontainers, elf coniferenhagen en nog twee brandjes waarvan geen aangifte werd gedaan.

Beide verdachten gingen vaak doelbewust op pad en waren meestal in het bezit van benzine of andere middelen om zo brand te kunnen stichten. De drie verdachten mochten na verhoor en een proces-verbaal het politiebureau verlaten, dit in afwachting van verdere strafvervolging. De minderjarige is woensdag voor de raadkamer geweest en is onder voorwaarden op vrije voeten gesteld. De meerderjarige verdachte zit nog vast (voor voorlopig 30 dagen).

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws