20.5 °C

Ruzie met stadswachten: werkstraf

di 22 mei 2007 18.43 uur

LEEUWARDEN - Op 22 maart kwam een 32-jarige vrouw uit Oldeberkoop in aanvaring met twee stadswachten uit Drachten. De twee hadden de Oldeberkoopse een parkeerbon gegeven, een bon die een staartje zou krijgen. Dinsdag zat de vrouw bij de politierechter omdat ze de stadswachten had uitgescholden, de mannelijke parkeerwacht had mishandeld en ze zich verzette toen de politie haar wilde aanhouden. Zo had ze een politieman tussen de benen geschopt.

De verdachte had destijds een winkel in het centrum van Drachten. Het parkeren en dan vooral het krijgen van een parkeervergunning was een moeizame en dure kwestie, die de vrouw al een aantal malen had aangekaart bij de verantwoordelijke personen. Toen ze op 22 maart ontdekte dat ze een bekeuring had gekregen, was ze achter de stadswachten aangelopen, om zoals ze zei, "een gesprek" aan te gaan om te vertellen dat ze bezig was met het probleem. Dat gesprek verliep niet echt soepeltjes.

Volgens de parkeerwachten deed de vrouw neerbuigend en schold ze hen uit. Toen de mannelijke stadswacht de verdachte aan wilde houden, zou hij op zijn arm zijn geslagen en tegen zijn been zijn geschopt. "Een lichte schop" volgens de verdachte. De politie werd erbij gehaald en wilde de vrouw meenemen, ze was inmiddels al in haar winkel, maar ook dat ging niet zomaar. De Oldeberkoopse zou getracht hebben een politieman een schop te geven. Dat gaf ze toe, maar dat was omdat ze ruw tegen een muur werd geduwd. "Toen heb ik die agent tussen de benen geschopt".

Vervolgens zou een agent haar hoofd hard tegen de portier van de politieauto hebben geduwd, waardoor ze een gescheurde wenkbrauw opliep. De vrouw was er heel erg van geschrokken, na de tijd heeft ze een gesprek met de stadswachten aangevraagd en gekregen. De rechter oordeelde dat de Oldeberkoopse niet goed heeft gereageerd. Maar ook het optreden van de stadswachten en van de politie verdiende geen schoonheidsprijs, vond de rechter. Hij hield daar rekening mee en veroordeelde de vrouw tot een werkstraf van veertig uur, een stuk lager dan ze normaal zou hebben gekregen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws