21.5 °C

Koningin bezoekt Schiermonnikoog

di 22 mei 2007 16.00 uur

SCHIERMONNIKOOG - Hare Majesteit de Koningin brengt op woensdag 13 juni een streekbezoek aan het Lauwersmeergebied en het eiland Schiermonnikoog. Het Lauwersmeergebied maakt deel uit van Friesland en Groningen. Tijdens het streekbezoek wordt aandacht besteed aan het samengaan van economische groei en toeristische ontwikkeling met natuurbehoud. De Koningin bezoekt Visafslag Lauwersoog, Zoutkamp en Schiermonnikoog.

Het streekbezoek start in de provincie Groningen bij de Visafslag Lauwersoog. Dit bedrijf heeft de grootste garnalenafslag van Nederland. Na een gesprek krijgt de Koningin een rondleiding door de visafslag. Aansluitend reist de Koningin per bus naar Zoutkamp. Ze krijgt onderweg bij vogelkijkhut Jaap Deensgat uitleg over het natuurgebied Lauwersmeer en zijn grote diversiteit aan vogels.

Om 12.30 uur arriveert de Koningin in recreatiepark Esonstad, aan de Friese kant van het Lauwersmeer. In het waaggebouw vindt onder leiding van Commissaris van de Koningin in de provincie Fryslân, de heer Nijpels, een gesprek plaats over de waterhuishouding in het Lauwersmeer, dat de status van Nationaal Park heeft.

Na het gesprek reist de Koningin per boot naar Schiermonnikoog, waar zij om 14.35 uur in de haven wordt begroet door de burgemeester Swart. Na een ontmoeting met vrijwilligers van de KNRM bezoekt de Koningin het bezoekerscentrum van het eiland. Aansluitend bezoekt de Koningin het Nationaal Park, een aaneengesloten duin- en kweldergebied van 5400 hectare.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws

vandaag, 15.19 uur

Rondzwaaiende haren op SOA