13.3 °C

Vijf bands over voor Slag om Wâldrock

di 22 mei 2007 02.59 uur

BURGUM - De Friese bands Asunder, Dead Horse Running, Dimaeon, Escadron en Remain strijden om een podiumplek op het jaarlijkse metalfestival Wâldrock. Deze vijf zijn in een voorselectie uit de in totaal vijftien inzendingen gekozen. Het is al jaren een gewoonte dat een Friese band de eer krijgt het festival te openen. Sinds vorig jaar strijden de bands hier onderling om tijdens de Slag om Wâldrock.

Dit jaar vindt deze Slag plaats op 1 juni in het Bolwerk in Sneek. De jury beslist welke band op 7 juli op het festival speelt, het publiek kiest de opener van de pre-party op vrijdag. Wâldrock kent dit jaar definitief drie podia: meer podia bieden meer mogelijkheden voor een nog bredere en interessantere programmering.

Naast de Friese band die tijdens de Slag om Wâldrock wordt gekozen, bestaat het programma op zaterdag uit onder andere: Within Temptation, Dropkick Murphys, Moonspell, Testament, Meshuggah, W.A.S.P., Celtic Frost, Vader, Terror, M.A.N., Moonsorrow, Autumn, Osdorp Posse & Laberinto, Aborted, Gorerotted, Monolith Deathcult en One Bullet Left.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws