Account
Logo
Zoeken
4 °C

Driesumer al heel snel weer in de fout

vr 30 maart 2007, 9.55 uur

LEEUWARDEN - Hij had eind november vorig jaar nog maar net de gevangenispoort achter zich dichtgeslagen, toen het al weer helemaal fout ging met de 33-jarige man uit Driesumer. Hij had een langdurige celstraf uitgezeten omdat hij op 24 oktober 2005 samen met zijn 1 jaar jongere ex-vriendin uit Buitenpost een 24-jarige vrouw uit Dokkum gedrogeerd en kaalgeschoren had. De Driesumer kreeg in maart vorig jaar 16 maand cel. In hoger beroep kwam het gerechtshof zes maanden later tot dezelfde straf. Op 24 november vorig jaar was de man vrij gekomen. Donderdag moest hij alweer bij de rechtbank in Leeuwarden verschijnen, waar hij overigens niet kwam opdagen.

Vier dagen nadat de celdeur was opengezwaaid, toog de Driesumer op de fiets naar een bekende. Hij wilde praten over een verklaring die de ander bij de politie over hem had afgelegd. Voor de zekerheid had de Driesumer een hamer meegenomen in de fietstas. Hij kwam er niet in, ondanks het feit dat hij een poosje tegen de garagedeur schopte. Wel bedreigde hij de kennis en diens moeder. De Dokkumer werd opgepakt en vastgezet.

Hij kwam weer op vrije voeten, op voorwaarde dat hij Dokkum zou mijden. Daar trok hij zich weinig van aan. Op 22 december bleek dat hij gewoon in Dokkum woonde. Op die dag kreeg de politie een melding dat er iets was gebeurd in een woning aan de Spoorstraat in Dokkum. Het bleek te gaan om de gedaagde die in gevecht was geraakt met een man die, net als hem, een kamer huurde in de woning.

De verdachte had zich eraan geërgerd dat de buurman en diens vriendin naar zijn smaak veel te vaak luidruchtige ruzieden. De Driesumer zou de deur van de kamer hebben ingetrapt en de andere man met een steigerbuis te lijf zijn gegaan. De buurman op zijn beurt sneed de Driesumer met een mes in het gezicht. De advocaat omschreef de gedaagde als 'een skrepper', iemand die bezig moet zijn.

De Driesumer heeft een baan, hij zit momenteel in het buitenland, maar als het aan de officier van justitie ligt, zal hij een poosje vrijaf moeten nemen. De officier eiste tien maanden cel. Omdat de proeftijd van het vonnis van vorig jaar nog liep, vond de officier dat de acht maanden cel voorwaardelijk die bij die straf hoorden omgezet moeten worden in een definitieve gevangenisstraf.

De uitspraak volgt op 12 april.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.4%
Nee  
55%
Maakt me niet uit  
18.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!