Account
Logo
Zoeken
4.1 °C

Winkeldievegge plast in de broek

di 27 maart 2007, 15.10 uur

LEEUWARDEN - Een 41-jarige vrouw uit Groningen deed het letterlijk in de broek, toen ze op 31 januari bij de Action in Kollum werd betrapt op het stelen van een paar truien. De vrouw werd door twee winkelmedewerksters betrapt toen ze de truien in haar tas stopte. Terwijl ze werd meegenomen door de medewerksters probeerde de Groningse de truien stiekem terug in de schappen te stoppen. Ze weigerde haar tas te laten zien. Ze werd recalcitrant en liet plotseling haar ontlasting lopen.

De rechter in Leeuwarden kon de Groningse dinsdag niet vragen wat haar heeft bezield, de vrouw verscheen niet op de zitting. Ze heeft een strafblad van tien pagina's dik, dat voornamelijk gevuld is met winkeldiefstallen. De Groningse liep nog in de proeftijd van een recente veroordeling. De indertijd voorwaardelijk opgelegde werkstraf van dertig uur werd door de rechter omgezet in een definitieve taakstraf.

Voor de diefstal in Kollum kreeg de vrouw een celstraf van twee weken. De door de Kollumer winkel geclaimde schoonmaakkosten van 128 euro werden niet toegekend, omdat er geen verband viel te leggen met het strafbare feit. Als de Action het schoonmaken van de vloer alsnog op de Groningse wil verhalen, dan zal men dat via de burgerlijke rechter moeten proberen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
25.8%
Nee  
55.8%
Maakt me niet uit  
18.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!