Account
Logo
Zoeken
12.9 °C

Werkstraf voor 'inrijden op stappers'

za 24 maart 2007, 12.35 uur

LEEUWARDEN - Het was even goed mis, in mei vorig jaar, op de Voorstraat in Kollum. Er was veel publiek op straat omdat er een vechtpartij was geweest. Een 38-jarige Kollumer zou met zijn auto op de stappers zijn ingereden. Vrijdag mocht de bestuurder zijn verhaal doen bij de politierechter in Leeuwarden. Volgens de Kollumer werd er tegen zijn auto geschopt en werd er uit het publiek iets beledigends in zijn richting geroepen.

De man is ooit verdachte geweest in een grote rechtszaak, waarvoor hij overigens is vrijgesproken. Er is geen hoger beroep ingesteld. De kreten vanuit het publiek zouden verband hebben met die zaak. De Kollumer stapte uit en schopte een 42-jarige dorpsgenoot in de buik. Dat hij de man ook geslagen zou hebben, ontkende de verdachte.

Volgens getuigen was de man vanuit het niets begonnen met slaan en daagde hij meerdere mensen uit. De verdachte verklaarde dat hij zelf ook klappen had gekregen toen hij uit de auto stapte. "Het had nooit mogen gebeuren", zei de Kollumer, die eraan toevoegde dat hij destijds in een moeilijke periode van zijn leven zat. De politie werd erbij gehaald. Omdat het vermoeden bestond dat de verdachte teveel had gedronken, moest hij mee naar het bureau. Dat ging niet zonder slag of stoot.

Volgens de agenten verzette de Kollumer zich heftig. Ook dat moest anders uitgelegd worden, zei de verdachte. Vanwege een ongeval kan hij zijn arm moeilijk bewegen. Dat hij zo reageerde, was vanwege de pijn, omdat de arm op zijn rug werd gedraaid toen hij geboeid werd. Uiteindelijk bleek de Kollumer meer dan twee keer teveel gedronken te hebben. Het leverde de man vrijdag een werkstraf van tachtig uur op. Hij moet een schadevergoeding van 200 euro aan zijn plaatsgenoot betalen. "Deze man heeft hier niet om gevraagd", merkte de rechter op.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws









Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
68.2%
Ja, op aanvraag  
13.8%
Nee  
18%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin