Account
Logo
Zoeken
5.6 °C
© ProFlash Fotografie Drachten |  De laatste merrie wordt goedgekeurd

Friese Stamboek paarden naar China

vr 9 maart 2007, 17.02 uur

ROTTEVALLE - Ter gelegenheid van het eerste lustrum van de vriendschapsrelatie tussen de provincie Fryslân en de Chinese provincie Sichuan, schonk de provincie Fryslân vrijdag drie Friese paarden aan de regering van Sichuan voor het fokken van dit ras in China. De schenking beoogt de totstandkoming van een afdeling van het Friesch Paarden Stamboek in de Volksrepubliek China. Daarnaast gaan er drie stuks paardentuig, een koets en kostuums voor de koetsier en bijrijder richting Sichuan voor de viering van het eerste lustrum tijdens een handelsmissie in juli.

De drie merries, Jelske fan 'e Earmhûsterwei, Woedy Black en Jaeike van de Zuytkant zijn ter beschikking gesteld door Het Friesch Paarden Stamboek (KFPS) en de fokkers mevrouw Buren-Van der Meer van Terschelling, de heer Boonstra uit Ureterp en de heer Willemsma uit Noard-Burgum. De officiële overdracht van de paarden door KFPS voorzitter Roozemond aan gedeputeerde Bijman van de provincie Fryslân, die de handelsdelegatie dit voorjaar zal begeleiden, vond plaats op de boerderij van de familie Minkema in Rottevalle. Hierbij zijn de paarden tevens gekeurd en voorbereid voor de quarantaineperiode van vier weken.

Extra info: De contacten met de Chinese zusterprovincie, met 87 miljoen inwoners, bestaan sinds 1997. In 2001 is de provincie Fryslân op uitnodiging van de gouverneur van Sichuan een officieel samenwerkingsverband aangegaan. Uitwisseling van kennis en stimulering van de handelsbetrekkingen op agrarische en andere terreinen (water, metaal) vormen daarin het uitgangspunt. Voor de provincie Fryslân zijn de economische invalshoek en de steun van het Friese bedrijfsleven doorslaggevend geweest om de relatie aan te gaan. Sinds 2001 hebben officiële vertegenwoordigers van de provincie Sichuan samen met vertegenwoordigers van het regionale Chinese bedrijfsleven jaarlijks een bezoek gebracht aan onze provincie Fryslân. In 2002 bracht een Friese handelsdelegatie onder leiding van de Commissaris van de Koningin een bezoek aan hoofdplaats Chengdu. Daarnaast hebben in 2005 en 2006 hebben er diverse wederzijdse kleinere handelsmissies plaatsgevonden.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster gewond bij aanrijding



regionaal nieuws

Auto neemt spontaan een duik in vijver

Auto neemt spontaan een duik in vijver




regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum