11.3 °C

Asielzoeker slaat kamergenoot met bijl

ma 29 januari 2007 21.22 uur

LEEUWARDEN - Een uit de voormalige Sovjet Unie afkomstige asielzoeker (35) werd maandag door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot een celstraf van acht maanden. Op 7 augustus vorig jaar is de man in het Burgumer asielzoekerscentrum zijn kamergenoot met een bijl te lijf gegaan. De rechters oordeelden dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan poging tot doodslag. Hij probeerde de ander op het hoofd te raken. Het slachtoffer weerde de slagen met de arm af en raakte daarbij gewond.

Hij had die dag al een paar keer bij de receptie van het Burgumer azc geklaagd over het gedrag van de veroordeelde. Die beweerde dat zijn kamergenoot het hele verhaal had verzonnen. De man zou zichzelf verwond hebben en hij zou een rommeltje van de kamer hebben gemaakt, zodat het moest lijken dat er was gevochten.

De technische recherche concludeerde dat de verwondingen vrijwel zeker met een bijl waren toegebracht. De gedaagde was die dag onder invloed van alcohol en medicijnen. Volgens de reclassering kampt hij met psychische problemen en is hij verslaafd aan medicijnen. Voorafgaand aan het incident had hij wodka gedronken.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws