11.5 °C

Virtueel bezoekuur voor Amelanders

ma 29 januari 2007 12.50 uur

NES (AMELAND) - De Sionsberg in Dokkum start volgende week het eerste virtuele bezoekuur via videoverbinding voor mensen van Ameland. Het bezoekuur is bedoeld voor Amelanders die familie of vrienden in Dokkum in het ziekenhuis hebben liggen. Voor de Amelanders is het hele opgave om een bezoekje af te leggen op vaste wal.

De oplossing werd gevonden in bezoekuren op afstand. Met behulp van een kabelverbinding, een camera en tv is het mogelijk een hoogwaardige videoverbinding tot stand te brengen. Bezoekers kunnen op afspraak naar Zorgcentrum De Stelp op Ameland. Daar maken ze via camera en tv een praatje met "hun" patiënt in Dokkum. De video-opstelling staat op beide locaties in een ruimte die voldoende privacy biedt om rustig met elkaar te kunnen praten.

Ids Jousma, manager Ziekenhuis De Sionsberg verwacht nog veel meer diensten op deze manier (opnieuw) mogelijk te maken op de eilanden. "Dit is slechts het begin, speciaal gericht op de service aan onze patiënten en hun familie. We denken daarnaast ook aan consulten van- of overlegvormen tussen verschillende disciplines."

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws