13,6 °C

© Martijn de Vries

Gevluchte man eindigt op boom

wo 17 januari 2007 13.24 uur

SIEGERSWOUDE - De politie heeft woensdagochtend op de Binnenwei een 29-jarige automobilist uit Oosterwolde aangehouden na een achtervolging. De politie kreeg een melding dat een onbekende man in Ureterp iemand had bedreigd met ijzeren staaf en dat hij er in een auto vandoor was gegaan.

Op de Weibuorren in Ureterp passeerde een auto met hoge snelheid één van de toegesnelde agenten. De kenmerken van de auto kwamen overeen met die van de auto van de verdachte en daarom werd de achtervolging ingezet. Tijdens de achtervolging werden snelheden gehaald van boven de 150 km/u. Op de Binnenwei nabij Siegerwoude raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt. Hij belandde met zijn auto in de berm en kwam uiteindelijk tegen een boom tot stilstand.

De verdachte is met letsel aan zijn gezicht per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Na een behandeling van zijn verwondingen en een bloedproef werd de man overgebracht naar het politiebureau. Hier werd zijn rijbewijs ingevorderd en er werd tevens proces-verbaal opgemaakt.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws