12.8 °C

© WâldNet |  Rood is industrie en geel is de wijk Winterswijk in Burgum met horizontaal het Prinses Magrietkanaal. (Foto: Google Maps)

Wijk wil geen windmolens in Sumar

ma 15 januari 2007 20.45 uur

BURGUM - Tientallen bewoners van de wijk Winterswijk in Burgum zijn fel tegen de komst van windmolens aan de overkant van het Prinses Margrietkanaal in Sumar. Eind vorig jaar maakte de gemeente Tytsjerksteradiel het voorontwerp van het bestemmingsplan Kanaalzone 2006 bekend waarin plaats is voor vier grote windturbines tegenover de Burgumer wijk. De bewoners zijn er niet blij mee en hebben deze week hun bezwaren ingediend bij de gemeente.

De bewoners willen verder dat hun wijk niet wordt ingeklemd door een tweede industrieterrein met zware industrie. Het steeds groter wordende Sumarder industriegebied steekt aan de overkant van het water. In het voorontwerp wordt oostelijk wederom een stuk uitgebreid waarbij nieuw te bouwen industrie tegenover de Burgumer wijk ligt.

De bewoners zeggen dat ze steeds meer hinder hebben van de huidige zware industrie in Sumar waaronder vooral stank en lawaai. Met de komst van de windturbines wordt ook nog eens gevreesd voor een "verpest uitzicht" en slagschaduwen van de rotorbladen van de windturbines van 60 meter hoogte.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws