10.2 °C

Dokkumse stuurt dochter strontbrieven

ma 15 januari 2007 17.38 uur

LEEUWARDEN - De relatie tussen een Dokkumse (46) en haar dochter werd de afgelopen paar jaar gekenmerkt door ongewenste ontmoetingen en een curieuze correspondentie waarin uitwerpselen een hoofdrol speelden. De Dokkumse, die maandag voor de Leeuwarder rechtbank moest verschijnen, was ruim tien jaar geleden gescheiden. Haar ex zou haar vaak hebben mishandeld. De vrouw verweet haar dochter dat die niet haar kant had gekozen. Bovendien was de Dokkumse absoluut niet blij met de aanstaande echtgenoot van de dochter.

Al die frustraties uitte de vrouw door in de winkel waar haar dochter werkte een glazen buisje met een naar poep riekende substantie op de toonbank kapot te gooien. Ook had zij tegen de klanten gezegd dat de dochter 'een stuk stront' en haar aanstaande schoonzoon een cocaïnedealer was. Ook de schoonzoon werkt in een winkel. De Dokkumse kreeg voor beide winkels een toegangsverbod. Verder stuurde de vrouw brieven met kwetsende teksten en kaarten en reclamefolders die met poep besmeurd waren.

De vrouw maakte het zo bont, dat de dochter zich genoodzaakt zag de trouwerij van Dokkum naar Wierum te verplaatsen. De fascinatie voor uitwerpselen had volgens de Dokkumse ermee te maken dat haar dochter het vroeger leuk had gevonden dingen 'met stront te doen'. De vrouw vindt zelf dat zij eigenlijk geen straf heeft verdiend. Zij is momenteel onder behandeling bij een psycholoog. Haar dochter, die vond dat haar moeder de mooiste dag van haar leven had bedorven, claimt een schadevergoeding van ruim 3000 euro. De officier van justitie eiste een werkstraf van 200 uur en drie maanden cel voorwaardelijk. Uitspraak: 29 januari.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws